|
Osmanlıca Burç İsimleri:)
|
|
17-10-2007, 11:17 PM
|
|||
|
|||
|
Osmanlıca Burç İsimleri
Koç : davar-ül kurban Boğa : sıgır-ül camış İkizler : adem-ül çift-i aynen Yengeç : mahluk-ül derya-i bocekvari Aslan : mahlukat-ül cimbom Başak : nebatat-ül arpa vü yulaf Terazi : endaze-i kantar Akrep : haserat-ül zehr-i zıkkım Yay : silah-ül zemberek Oğlak : davar-ül sakal Kova : damacana Balık : mahsulat-i derya gizeMmM_!!! (2004-2007) BeN YüRüdÜkÇe KaLır iziM... Sessizliktir içimden geçirdiklerimin sedâsı , duymakta olduğun engin sözler derin denizlerimin dalgası....(GS) |
|||
|
17-10-2007, 11:43 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Osmanlıca Burç İsimleri:)
Ya ben şu camızı çok merak ediyorum,bir yaz boyu aradım bulamadım.Yoğurdu çok güzelmiş aklıma geldi görünce ismini
|
|||
|
17-10-2007, 11:46 PM
|
|||
|
|||
|
ewet şmdi yiyen yada bu yogurdu bulan admin berke abiyi bilgilendrsin lütfenGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. tabi siteye birileri girerse....
gizeMmM_!!! (2004-2007) BeN YüRüdÜkÇe KaLır iziM... Sessizliktir içimden geçirdiklerimin sedâsı , duymakta olduğun engin sözler derin denizlerimin dalgası....(GS) |
|||
|
17-10-2007, 11:51 PM
|
|||
|
|||
|
Evet ya duyuru yapacam bulan olursa süpmod yapacam onu...
|
|||
|
17-10-2007, 11:53 PM
|
|||
|
|||
|
tabi siteye giren bulursanGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images.....
gizeMmM_!!! (2004-2007) BeN YüRüdÜkÇe KaLır iziM... Sessizliktir içimden geçirdiklerimin sedâsı , duymakta olduğun engin sözler derin denizlerimin dalgası....(GS) |
|||
|
17-10-2007, 11:54 PM
|
|||
|
|||
|
orda geçen camış la senin dedigin camız farklı yanlız çağrı.camız ın sutu cok nadir alınır ve cok kıymetlidir diye biliyorum.camış başka bişeye deniyor diye hatırlıyorumda ne oldugunu cıkaramdım şimdi.
Sadettin YAKAR - Marmara Endüstri Müh.- 2004 mezunu _______________________________________________ Bilirsinki Bilmezsin,Bir Bilene Sormazsın, Bilirsinki Sorarsan,Bilirlerki Bilmezsin. |
|||
|
17-10-2007, 11:57 PM
|
|||
|
|||
|
yurdumuzun çeşitli yörelerinde mandaya verilen isimlerden biri camız camış aynı şey yöreden yöreye degişmiş işte ama camışın başka anlamlarıda yok diilGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. ama gereksiz anlamlarGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images.
|||
|
17-10-2007, 11:59 PM
|
|||
|
|||
|
hatta tarif ediyimGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. camis inek ve mandadan biraz farklidir! boynuzlari kalin,genis ve daha meyillidir.saclarini bir kutu jole surup ortadan ayırmıs tiplere benzerGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images.
|||
|
18-10-2007, 12:01 AM
|
|||
|
|||
|
biz genelde biriyle dalga geçmek isteyince kullanırız camış kelimesiniGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images.
şuana kadar başka bir yararını gormedimGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. Sadettin YAKAR - Marmara Endüstri Müh.- 2004 mezunu _______________________________________________ Bilirsinki Bilmezsin,Bir Bilene Sormazsın, Bilirsinki Sorarsan,Bilirlerki Bilmezsin. |
|||
|
18-10-2007, 12:02 AM
|
|||
|
|||
|
Mustafa gibi mi:d
|
|||