|
1998 MEZUNLARI
|
|
28-03-2008, 11:36 PM
|
|||
|
|||
|
RE: 1998 MEZUNLARI
ewt ewt doruu herkeste bi facebook akımıdr gidio bi modası geçsede kurtulsakGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images.
![]() gizeMmM_!!! (2004-2007) BeN YüRüdÜkÇe KaLır iziM... Sessizliktir içimden geçirdiklerimin sedâsı , duymakta olduğun engin sözler derin denizlerimin dalgası....(GS) |
|||
|
06-04-2008, 06:13 PM
|
|||
|
|||
firstqualified Yazılan:hayat devam ediyor... mesutzincir Yazılan:Senin daha önce dediğin gibi galiba millet facebooklara takılır olduGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. gizeMmM_!!! Yazılan:ewt ewt doruu herkeste bi facebook akımıdr gidio bi modası geçsede kurtulsakGuests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. antystenesa Yazılan:uzuuun zamadır bakmıyodum siteye... yeni gelenler yazanlar olur düşüncesiyle bi gireyim dedi... ama kesif bi suskunluk var, çakır da olmasa sessizliği bölmek adına kimse bişi yapmıcak heralde... Konu facebook, ya da birbaskasi degil maalesef... Hatta sayica az olusumuz bile temel sebep degil, kanimca... Nedenler birazcik derinde, arkadaslar.. Kiramadigimiz kabugumuz, icinde boguldugumuz benligimiz, tembelligimiz, ice donuklugumuz, resmiligimiz... Siz getirin devamini... Mesela... Nedense, egitim seviyesi gozetmeksizin toplum olarak yazmayi pek sevmiyoruz.. Paylasmayi pek sevmiyoruz... Cok gizli benimiz desifre olmasin istiyoruz belki... Kimse dokunmasin istiyoruz bize.. Ve biz de dokunmayalim kimseye... "Sosyal hijyeniklik" aranan belki de... Gecmisteki mesajlarda yazilanlara bir bakarsak, ne demek istedigimi, resmin buyugunu daha net gorecegiz sanirim, tek tek ornekleriyle... Kolay bir cozumu yok bunun, biraz degismemizden baska... Ama bir oneri olarak email listesi kurma fikrine ne diyorsunuz? Biz 2000 senesinde bir kere kurmustuk ama internet kullaniminin o senelerde dusuk olmasindan dolayi sadece 4-5 ay gidebilmisti... Ama su an durum farkli, email en azindan daha sik kullaniliyor ve email gondermesi daha kolay gelebilir arkadaslara... Hem de yazilanlar adreslerine teslim ediliyor, buraya girmeseler de goreceklerdir... Tabi bu sadece biraz daha kolaylastirilmis bir format degisikligi sadece... Calismasi icin yukaridaki noktalarda kendi adimiza adim atmamiz elzem.. Zamanla da degisiriz belki birbirimizi tesvik ederek... Ne dersiniz? Belki sizin gordugunuz farkli noktalar, veya daha pratik onerileriniz vardir.. |
|||
|
07-04-2008, 02:13 AM
|
|||
|
|||
|
Sn. Çakmak Abi sen boşuna uğraşıyon bizimkilerin bu hali dermanı olmayan bir hastalık gibi gün geçtikçe azıyor ve birgün de sonu gelicek. Kimisi aşk kimisi iş kimiside para peşinde bunları toplaman zor. Ben en azından bana yakın olanları maraş a getirmeye çalışıyorum yıllardan beri tatile zor geliyolar naz a çekiyolar. Bunları küçükken ağızlarına kum doldurup öldürmek lazımdı ama neyse....
Askere gidicem bu hafta son laflarımıda sokayımda öyle gideyim Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. ![]() MEHMET ÇAKIROĞLU Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. |
|||
|
07-04-2008, 10:10 AM
|
|||
|
|||
|
Sayın Ali Çakmak Abi,
Ben şu insanların siteye girmesi hatta site haricinde iletişimde olması için elimden gelen herşeyi yaparım ancak dediğin gibi bizim insanlarımız 21. yüzyıla yani iletişim çağına hala geçemedi.Eminim burdaki pekçok kişi kendi arasında sürekli telefonda konuşarak,mesajlaşarak ve msn ile görüşüyor,ancak anlayamadıkları detay şu; telefondaki konuşmalar,mesajlaşmalar ve msndeki yazışmalar 2 kişi arasında ve kalıcı değil zaten o yöntemlerle 961 kişiye ulaşmakta imkankız.İnsanlar bunların bilincinde olsalar zaten iş bitecek.Ne adamlar gördük okul bittiğinde ağlayan zırlayan ama bugün bunların hiçbiri ne forumda yazıyor nede eski arkadaşlarını arıyor sanki kopukluk olmasını istercesine.Sen Amerika'dan özlem duyarak yazıyorsun ama herkeste bu duygu ve özlem maalesef yok.Birçoğumuzun annesi ve babası hergün akşam evde oturup tv karşısında hayatını tüketiyor,onların zamanında internet yoktu,iletişim bu kadar iyi değildi o yüzden eski arkadaşlarıyla görüşemiyorlar,hergün evde oturuyorlar dolayısıyla şanssızlar ancak bizler şanslıyız forumlarda görüşebiliriz eski arkadaşlıkları yaşatabiliriz.Buradaki pek çok insan bunun farkına vardığı zaman düzelir diye umut ediyorum,eğer farkına varmıyorsa onun gözünde bizlerin bi değeride yoktur,üzülmekte yersiz olur ama 40 yıl sonra üzülen kendileri olur yanlız kalıp tvdeki saçmasapan dizilere muhtaç olduğunda. 961 üye var buda demektirki KSDFL'nin 10 yıllık öğrenci sayısına yani çoğunluğa da ulaştık.Maraşa gittiğimde hocalarımızla konuşup onlarında burada yazmasını sağlayacağım.O zamanda yine böyle olursa artık yapacak bişeyimiz yok.Önceden işlemezse kapatırım diyordum ama vazgeçtim isterse misafir bile girmesin bu site kıyamete kadar var olacak. |
|||
|
08-04-2008, 03:22 AM
|
|||
|
|||
firstqualified Yazılan:Sn. Çakmak Abi sen boşuna uğraşıyon bizimkilerin bu hali dermanı olmayan bir hastalık gibi gün geçtikçe azıyor ve birgün de sonu gelicek. Kimisi aşk kimisi iş kimiside para peşinde bunları toplaman zor. Ben en azından bana yakın olanları maraş a getirmeye çalışıyorum yıllardan beri tatile zor geliyolar naz a çekiyolar. Bunları küçükken ağızlarına kum doldurup öldürmek lazımdı ama neyse.... Dediklerini cok iyi anliyorum Cakir, ama "agizlarina kum doldurup" oldurecek kadar da dert etme Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. "Aşk, iş, para" korpe beyinlerimize vaad edilen kutsal hazinelerdi, simdi vaad edilen zamandir bizim donem icin, ona da "eyvallah" diyerek anlayabilmek lazim bir noktada... Ama dedigim gibi sorunlarimiz biraz daha derinde.. firstqualified Yazılan:Askere gidicem bu hafta son laflarımıda sokayımda öyle gideyim Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. Demek senin icin de zaman geldi artik... Neresi oldugu veya kisa donem/uzun donem durumlari belli mi? Insallah hayirlisiyla gidip gelirsin... Ben de bu yaz senle Omer'i ziyaret edip cayinizi icecektim ama artik Omer'in cayini iceriz eger ugrayabilirsem ve Omer de askere gitmiyorsa... Sizin Maras'ta oldugunuzu bilsem daha once ugrardim ama bu sitedeki mesajlardan ogrendim ben de... Neyse hayirlisi. Firsat buldukca bizleri haberdar edersin artik, olmaz mi.. PATRON Yazılan:Sayın Ali Çakmak Abi, Eyvalah Cagricim.. Senin ve diger arkadaslarin kendi adiniza inisiyatif alip, zaman ayirip ilgilenmeniz takdire sayan.. Harcadiginiz zaman ve emegin karsiliginda yaptiginiz katkinin pratik hayatta biseylere karsilik geldigini gormek istiyorsunuz, siteminiz haklidir, buna da eyvallah ama can sikmaya gerek yok... Ileride bu tur olgularin cok daha buyukleriyle karsilasacaksiniz ama vazgecmek yok... Dost bildiginiz, tanidiginiz, tanimadiginiz tum insanlar icin karsilik beklemeksizin cabalamaya ve guzel dusunmeye devam... Insallah zamanla bu tip gonullu, kendiliginden ve de mutevazi cabalar arttikca, guzel olacak, arkadaslarimiz, ulkemiz ve birlikte yasadigimiz diger insanlar icin... Uzulmeye ve onun damardan besledigi umitsizlige yer birakmak yok... Bu arada insallah okulunuzu filan da aksatmiyorsunuz, o ilk sirada geliyor unutmayin... Kisacik 4 yillik universite hayatinizda hem akademik hem insani boyutta, ders programlarinda sart kosulanlarin cok otesinde bircok donanimlar kazanmak durumundasiniz, bunun farkinda olarak zamanin kiymetini iyi bilmek lazim... |
|||
|
08-04-2008, 04:44 AM
|
|||
|
|||
|
Sayın Ali Abi,
Bilirsin üniversite yaşamında zaman ders çalışmaya hiçbirzaman yetmez ama yetmeyen zamanı yetirmeyi ve artırmayı öğrendim az çok.Dersleri takip ediyorum ama nedense hiçbirşey öğrenmiyorum gibime geliyor,sende de oluyormuydu bu durum,merak ediyorum.İnşaat okuyorum ama Maraş'ta şantiyede çalışırken öğrendiklerim haricinde okulda hiçbişey öğrenmemiş gibiyim bunda Türkiye'deki yetersiz eğitim mi sebep oluyor,bilmiyorum veya sence yetersiz bir eğitim mi alıyoruz. İTÜ'yü inşaatta iyi olduğu için seçtim ama öğrencilerdeki ve bazı hocalardaki rahatlık beni çok şaşırttı. Ama üniversiteyi kazandığımda okulumun bana vereceği eğitimin beni tatmin etmeyeceği,benim kendimi geliştirmem gerektiği söylenmişti,bizi biraz aydınlatırsan sevinirim. |
|||
|
09-04-2008, 08:25 AM
|
|||
|
|||
PATRON Yazılan:Sayın Ali Abi, Bu sorular gercekten cok su goturur... Ve kendisi de hala ogrenci olan birisi olarak bu konularda ahkam kesmek istemem ama kendi penceremden gorunenlerden birkac satirla bahsedebilirim belki... "Derslerde hicbirsey ogrenmedigini hissetme" durumu zannediyorum hemen hemen herkesin yasadigi bir olay. Kendi adima ben de zaman zaman ayni seyleri yasadim ve bu ne kadar saglikli birsey hala emin degilim. Ama zannediyorum ki biraz da derslerden gereginden fazla bir beklenti icerisine girmenin bir sonucu olarak bu tur bir duygu ortaya cikiyor.. Zannediyoruz ki dersin adi her ne ise artik, o ders bize o konuda A'dan Z'ye herseyi ogretecek. Bi kere derslere ayrilan sure itibari ile bu mumkun degil, ikincisi derslerde islenen konularin cok azi odevler/projeler yoluyla pratikte uygulanma imkanina sahip oluyor. Pratikle baglantisini kuramadigimiz herbisey ayaklari yere basmayan (havada) kavramlar olarak kaliyor ve buyuk resimde nereye yerlestirecegini cogu zaman bilemiyor insan... Bundan dolayi herhangi bir ders icin odev/proje kapsaminda ekstra calisma yaptigimiz bolumler bize cok daha somut gorunur, ama bunlarin miktari maalesef cok az kaliyor... Kissadan hisse, ders disi caba olarak bize ozet olarak sunulan her konuyu ekstra olarak kritik bir dusunce suzgecinden gecirip, mumkunse kucuk pratik uygulamalar yapip, genel olarak egitim aldigimiz alanda hangi kareyi dolduruyor noktasinda biraz caba sarfetmemiz gerekiyor.. Sinifta ders zamani buna cogu zaman yeterli degil... Ders kitabi disinda (ek olarak) pratik hayatta urune/yapiya donusmus nesneler uzerinde bize verilen seylerin nelere karsilik geldigi konusunda kafa yormak, ve degisik kaynaklardan biraz daha okuma yapmak her zaman ufuk acici olur genelde... Bir de universite ogrendikleriniz genelde bir iskelet olusturur, ama bu iskeletin ete burunmesi is hayatindaki tecrubeler sayesinde olur genelde, boylece tum anatomisi ile tam bir vucut ancak boyle bir sentezden sonra, yavas yavas ortaya cikar... Ama iskelet yeterince saglam olmazsa uzerine giydireceginiz kaplamanin kalitesi ne olursa olsun en kritik zamanlarda iskelette olusan kirilganliktan dolayi olusturdugunuz vucudun yer yer cokuntuye ugramasi kacinilmaz hale gelir. Bu da pratik hayatta yapilan bir isin daha uzun surede, daha cok maliyetle yapilmasina, daha kalitesiz, daha az sure dayanabilen, rekabet edemeyen urunlere yol acar.. Kendi vucudumuzu bir an icin iskelet olarak hayal edelim. Ne kadar atletik olursak olalim, cok hos bir goruntu degildir zihnimizde beliren kemikten yapi... Bunun gibi universite boyunca neredeyse sifirdan bir araya getirilip olusturulmaya calisilan iskelet de cok memnuniyet verici bir goruntu yaratmayabilir ilk anda, ama zaten o da son urun degildir, sadsce ara bir basamak, yani bir temel... Bunun uzerine stajlar ve is tecrubesi yoluyla bir vucut oruyoruz. Ve ortaya kaslariyla birlikte tam bir vucut cikiyor.. Staj derken eger firsatiniz varsa, 3 ay veya 6 ay sureylemumkunse birden fazla ve degisik yerlerde) ve uygulama olarak gercek anlamda yapabilirseniz cok yararli olacaktir ogrendiklerinizin pratikte neye karsilik geldigini test etmek acisindan... Okulunuz 1 ay zorunlu kossa bile, siz yazlarinizin tumunu bu konuda degerlendirin ve kagit uzerinde olmasin bu... Diger bir konu olarak, Turkiye'de egitimin yetersiz olup olmadigi konusunda yine cok tecrubesi olmayan biri olarak cok buyuk laflar etmek istemem.. Cunku cok fazla universite hakkinda bilgim yok.. Ama yine benim bakabildigim kucuk pencereden gorunen dar goruntu cercevesinde egitimin icerigi anlaminda Turkiye'de verilenler pek eksik sayilmaz. Fakat islenis bakimindan, hocalarin derslere verdigi onem, acaba bu dersi nasil en iyi sekilde sunabilirim cabasinin duzeyi bakimindan, derslerin ayrilmaz parcasi olan materyallerin (odev/proje/dusunce provakasyonu) dizayni icin ayrilan zaman ve harcanan emek bakimindan tum ulke olarak birkac firin ekmek yememiz gerektigini uzulerek gorebiliyorum... Oncelikle bir kere hoca merkezli egitimden ogrenci merkezli egitime sozde degil pratikte gecebilmek gerekiyor, ama maalesef su an icin hak getire... Tabi bunun istisnasi vardir ama kaideyi bozmuyor... Tabi ogrenciler de ilham alacaklari hocalar goremeyince karsilarinda, onlar da pek bi ilgi/istek/motivasyon alamiyorlar... Sonuc, sik sik tekrarlanan tatminsizlik, kaybolmusluk hisleri.. Iste butun bunlara ragmen proaktif olup, sinifta verilen ozetten ote konulari iyice ozumsemek icin kisisel caba sart... Ve bu sadece farkli yerlerden o konularda teorik okuma yapmak seklinde degil, buna ek olarak, ogrenilenlerin pratik uygulamalari hakkinda da okuma yapmak bence en onemli noktalar.. Son olarak, universite egitimi insana bilgi doldurma amacindan cok, "ogrenmeyi ogrenmek" yetenegini kazandirmadan ibarettir.. Boylece degisik ortamlarda, degisen sartlara uygun bilgi gereksinimi her zaman karsilanabilir... Balik vermek ve balik tutmayi ogretmek karsilastirmasini hatirlayabiliriz bu noktada... Bu aciyi da gozden kacirmamak gerekiyor ve bu oldukca onemli... Ozet olarak kritik okuma ve dusunme anahtar kelimeler zannediyorum... Ve dersler sadece kitaplarin basindaki "icindekiler" tablosu gibi birsey, ne var ne yok onu gosterir genelde, birkac ornekle... Ama basliklarinin altini bizim doldurmamiz gerekiyor, ek okumalarla ve cabalarla.. Umarim yararli olur, basarilar... |
|||
|
09-04-2008, 11:40 AM
|
|||
|
|||
|
Verdiğin bilgiler için sağol Ali abi,Türkiye'deki eğitim kalitesini bize en iyi sen anlatabilirsin çünkü yurtdışındasın o yüzden kıyaslayabilirsin abi,buradaki arkadaşlar açısındanda verdiğin bilgiler çok olumludur,teşekkürler...
|
|||
|
05-05-2008, 04:46 PM
|
|||
|
|||
|
çakiiir... kardeşim diyarbakırdaymışın aldım haberini... Allah selametle bitirip dönmek nasip etsin... okursan mesajı, telefon numarası filan at sana ulaşıcamız...
![]() vaya con dios |
|||
|
24-05-2008, 01:44 PM
|
|||
|
|||
|
ortam sessiz yine bari bi mesaj atayım ben
slm millet şuan diyarbakır devegeçidi nde vatani görevimi sürdürmekteyim kendinize iyi bakın... hoşçakalın ![]() MEHMET ÇAKIROĞLU Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. Guests cannot see images in the messages. Please register to forum by clicking here to see images. |
|||
|
|
| Benzeyen Konular | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Görüntüleyenler: | Son Mesaj | |
| 2004 MEZUNLARI | meb | 296 | 9,439 |
22-12-2008 06:13 PM Son Mesaj: mabel_nuray |
|
| camiye yardim ..(2oo3 mezunlari iyi bilir) | abdullah.k | 41 | 1,418 |
30-11-2008 11:31 PM Son Mesaj: cagR1| tHe b®ss |
|
| 2000 MEZUNLARI | BERKETÜRKHAN | 9 | 330 |